Solutii Business Intelligence

Solutii si servicii de Business Intelligence

Echipa noastră de dezvoltare software este formată din profesioniști certificați, cei mai multi dintre ei fiind specializați în Microsoft Modern BI și Advanced Analytics. Experiența lor în dezvoltarea de solutii de business intelligence include cunoașterea aprofundată a tehnologiilor Microsoft Power BI, Power Bi Report Server, PowerApps, Dax, SQL Server, SQL Server Integration Services (SSIS), SQL Server Analysis Services (SSAS), SSAS Tabular Semantic Model, Analyses Services DirectQuery for Tabular Models, SQL Server Reporting Services (SSRS), SQL Server Mobile Report Publisher, Azure SQL Database, Azure SQL Data Warehouse, Azure ML, Data Factory, Data Catalog si integrare SharePoint.

Avantajul competitiv al echipei noastre consta in invatarea continua, atat prin participarea constanta in cadrul cursurilor si examenelor de specialitate cat si prin participarea in cadrul proiectelor de dezvoltare software specifice ariei lor de competenta. Clienții noștri sunt beneficiarii direcți ai acestei realitati fericite insa beneficiile sunt reflectate și la nivel individual și de asemenea si la nivel de echipă:
 • Cunoștinte actualizate. Dezvoltatorii software din intreaga lume fac o pasiune din a-si impinge constant limitele cunoștințelor lor (și implicit ale limbajelor de programare în care lucrează). Oferirea de instruire continuă reprezinta un instrument cu care ii ajutam sa isi manifeste aceasta pasiune si totodata ne ofera si noua o asigurare informala că niciodată cunoștințele lor existente nu devin învechite.
 • Idei noi. Noile oportunități de formare și învățare expun echipa noastră la provocari si idei noi: descopera cum alți dezvoltatori gândesc și pun in aplicare ideile noi. De-a lungul timpului, acest lucru i-a ajutat să devină mai buni soluționatori de probleme și brainstormers, de toate aceste aspect pozitive beneficiind organizația noastră si implicit, clienții si partenerii nostri
 • Echipa motivata. Nu subestimăm in nici un mod importanța motivarii, atat la nivel individual cat si la nivel de echipa. Echipa noastră este formată din persoane loiale de mulți ani organizației noastre, fapt ce se reflecta si in rata noastră foarte mare de retentie a angajaților. Din 2005 observăm că oferind echipei noastre oportunități suplimentare de formare profesională, educație și dezvoltare profesională, creștem substantial implicarea acesteia și în consecinta, nivelul de satisfactie al clientilor si partenerilor nostri.
 • Noi standarde si practici. În ultimii 14 ani am observat, de asemenea, că formarea și dezvoltarea continua încurajează adoptarea unei mentalitati pozitive a schimbarii si a unei gandiri “out of the box”. Asaadar, invatarea continua ne este folositoare si in procesul adaptarii organizationale continue la noi standarde si proceduri, toate aceste aspecte manifestandu-se atat in beneficiul nostru cat si al proiectelor in care suntem implicati.
Cea mai recentă preocupare a echipei ITAdviser este aceea de a-si ajuta clientii si partenerii să-si înțeleagă mai bine businessul. Practic, îi ajutăm să isi transforme datele in oportunitati de dezvoltare, adica le oferim solutii de business intelligence. Cele mai reprezentative solutii BI pe care le-am dezvoltat deja folosind cele mai noi tehnologii Microsoft (Microsoft Modern Bi și Advanced Analytics), sunt următoarele:

1. Solutii business intelligence pentru departamentele de vanzari

O aplicație-cheie a tehnologiei Microsoft Power BI se concentrează asupra locului în care businessul se întâlneste cu clientul. Acest loc se numeste “negociere” si reprezinta o abilitate crucială pentru care orice department de vanzari ar trebui sa investeasca in a o dezvolta. Prin intermediul aplicațiilor BI dezvoltate de echipa noastra, acest proces s-a dovedit a fi mai ușor și mai previzibil: tablourile de bord de vânzări pe care le-am dezvoltat folosind Power BI colecteaza date specifice (cum ar fi demografia clienților, ratele de conversie, valorile de vânzări etc) iar aceste date sunt organizate ulterior în vizualuri structurate (cum ar fi grafice, diagrame) astfel încât utilizatorii (departamentele de vanzari) identifica usor tendințele referitoare la comportamentul consumatorilor lor si exploateaza aceste informatii in procesul negocierii si dezvoltarii de produse noi pentru acestia.

Solutiile de business intelligence create sub forma rapoartelor și tablourilor de bord generate în Power BI s-au dovedit a fi foarte utile pentru clienții noștri din domeniile pharma și FMCG. De exemplu, managerii au utilizat informațiile obținute din aceste analize BI pentru a lua decizii de dezvoltare a produselor lor si totodata pentru a face previziuni referitoare la comportamentul consumatorilor lor.

De asemenea, aceste tablouri de bord cu informații despre vânzări au făcut planificarea mai ușoară ca niciodată. Echipele de vânzări și marketing ale unuia dintre clienții noștri FMCG au utilizat aceste tablouri de bord pentru a descoperi tendințele in preferințele clientului, permițând organizației să maximizeze vânzările adresandu-se clienților potriviti.

Unele dintre aceste solutii de business intelligence, utilizate împreună cu Microsoft Dynamics CRM, au reprezentat pentru organizatii o modalitate foarte rafinata de a-si cunoaste foarte bine clienții, putand lua astfel decizii informate de vânzari.

2. Solutii business intelligence pentru managementul performanței

Cerute frecvent de clienții noștri din retail și FMCG, aceste tablouri de bord monitorizează progresul obiectivelor. Obiectivele includ: termene de finalizare proiecte, date limita de livrare, obiective de vânzare. De exemplu, dacă doriți să atingeți un anumit obiectiv de vânzari, sistemul BI creat analizează lunile anterioare de date și sugerează un obiectiv rezonabil pe care să îl vizați pentru perioada urmatoare. De asemenea, aceste obiective pot fi urmărite îndeaproape pentru a furniza actualizări în timp real referitoare la progresul lor. Aceste informatii ii ajuta pe clienții noștri să înțeleagă, de exemplu, si ce lipsuri exista in desfasurarea proceselor lor. De asemenea, utilizatorii pot seta sistemul pentru a-i avertiza când se apropie de o țintă sau dacă termenul limita expira și ei nu si-au atins inca obiectivul. Aceste solutii de business intelligence ii ajuta pe manageri să urmareasca si sa imbunatateasca diversi indicatori de performanta (putand masura totodata si productivitatea generală a organizației lor) si totodata ajuta echipele sa se concentreze pe obiective. Performanta si productivitatea ridicata a acestor organizatii s-a tradus in profitabilitate, clientii nostri apreciind solutiile noastre de BI ca “diferentiatoare intre viata si viata mai usoara!”

3. Solutii business intelligence pentru vizualizări rapide ale operațiunilor de business

Echipa noastră se joacă de obicei cu o serie de instrumente de analiză a datelor din Power Bi pentru a adauga valoare datelor aferente operațiunilor de business ale clienților noștri. Aceste date, furnizate de exemplu clienților noștri din industria petroliera, sub formă de harti dinamice, rapoarte, diagrame, fac posibila monitorizarea rapida a operatiunilor specifice din departamentele de  logistica, vânzări, productie. Prin prezentarea datelor în imagini intuitive și formate ușor de înțeles, aceste vizualizări permit chiar și celui mai puțin experimentat angajat să isi extraga informații valoroase. În loc să se bazeze pe consultanti specializati in analiza datelor, clienții noștri folosesc solutiile de Business Intelligence create de noi si isi prezinta propriile date acționarilor, altor departamente și inclusiv in interiorul echipelor lor, astfel scurtand foarte mult din timpii de decizie si adaugand valoare proceselor de business in care sunt implicati.

4. Solutii business intelligence de raportare

În ultimii doi ani am observat că raportarea este una dintre cele mai solicitate aplicații de business intelligence care utilizează Power Bi, în special în domeniul bancar, al serviciilor financiare, retail, farmaceutice, petrol și gaze. Practic, este vorba despre colectarea și studierea seturilor de date nestructurate pentru organizarea și utilizarea acestora in diferite rapoarte ce coreleaza rapid aceste surse de date si ofera oamenilor de business informatie utila in timp real. Aceste solutii business intelligence de raportare s-au dovedit a fi foarte folositoare departamentelor de HR, financiar, vânzări, logistica, marketing, customer service, continand atat date despre fiecare proces de business specific acestor departamente cat si date corelate ale acestor departamente si procese, facand posibila vizualizarea in ansamblu a tabloului organizational si luarea unor decizii rapide.

Solutiile ITAdviser de business intelligence in cifre
 • ~300 proiecte livrate cu succes, rata de 100% a satisfactiei clientului, 100% rata de retentie a clientilor existenti
 • Inalt nivel de competenta, dobandita in echipa pe parcursul anilor de lucru, inclusiv in cadrul Microsoft Consulting Services.
 • Experiența în furnizarea de solutii la cheie pentru clienții finali
 • Abilitatea de a ne adapta solutiile, de la proiecte simple la solutii complexe de business intelligence (cel mai mare proiect BI implementat: 4 echipe, 20 resurse umane, 6 luni)
 • Asimilare rapida a tehnologiei, dovedita in 15 ani de dezvoltare software incepand de pe platforme WinNT 3.5 pana la dezvoltare de aplicatii mobile pentru diverse platforme
 • Echipa foarte omogena, construita in ani de munca si prin stransa cooperare.
 • Set complet de competente: contracte mari & managementul proiectelor, management tehnic si de subcontractor, cunostinte de business si cunostinte specifice industriei din care facem parte.
Experienta echipei – Proiecte si solutii customizate de Business Intelligence (~40000 ore)
 • Power BI
 • PowerView
 • PowerPivot
 • PowerMap
 • Power Apps
 • DataWarehouse
 • BI in cloud
Metodologie – Ne coordonam activitatile respectand principiile Agile.
Cele de mai jos sunt intotdeauna pe masa noastra:
 • Cea mai mare prioritate a noastră este satisfacerea clientului prin livrarea timpurie și continuă a solutiilor software cu valoare adaugata.
 • Livrarea de solutii business intelligence o facem asumandu-ne timpi de dezvoltare de la cateva saptamani la cateva luni, preferand totusi timpii mai scurti si implicarea mai multor resurse.
 • Beneficiarii si dezvoltatorii lucreaza impreuna zilnic pe durata intregului proiect.
 • Atentia noastra continua indreptata catre excelenta tehnica si arhitecturala, creste agilitatea.
 • La anumite intervale de timp, echipa reflecta asupra modului in care poate deveni mai eficienta si isi modeleaza comportamentul in consecinta.
 • Procesul nostru de dezvoltare software se bazeaza pe metodologia SCRUM pentru proiecte mici si pe metodologia Microsoft Sure Step pentru proiecte complexe.

Solicita oferta

  Call Now Button