20703-1B Administering System Center Configuration Manager

Acest curs de cinci zile descrie modul de utilizare a Configuration Manager și a sistemelor sale de site asociate pentru a gestiona eficient resursele de rețea. În acest curs veți învăța despre sarcini de management de zi cu zi, inclusiv cum să gestionați aplicațiile, inventarul hardware și software, implementarea sistemului de operare și actualizările software utilizând Configuration Manager. De asemenea, veți învăța cum să optimizați System Center Endpoint Protection, să gestionați conformitatea și să creați interogări și rapoarte de gestionare.

Inscrie-te folosind formularul de mai jos!
Contacteaza-ne daca ai nevoie de mai multe informatii
0728 ADVICE sau office@itadviser.ro
  • Pret 699€
  • Durata 5 zile
  • Nivel advanced
  • Cursanti 10
  • Limba curs Engleza/Romana
  • Examen -
  • Certificare Microsoft Certificate of Achievement

Detalii curs 20703-1B Administering System Center Configuration Manager

Profilul participantilor

Acest curs este destinat profesioniștilor IT cu experiență (IT), de obicei descriși ca Enterprise Desktop Administrators (EDA). Aceste EDA implementează, gestionează și întreține computere, dispozitive și aplicații pe organizații medii, mari și întreprinderi. O parte semnificativă din această audiență folosește sau intenționează să utilizeze, cea mai recentă versiune a Configuration Manager pentru a gestiona calculatoare, dispozitive și aplicații.

La finalizarea acestui curs

Dupa finalizarea acestui curs veti putea sa:

Descrieți caracteristicile pe care le include Configuration Manager și Intune și explicați cum puteți utiliza aceste funcții pentru a gestiona calculatoarele și dispozitivele mobile într-un mediu de întreprindere.
Analizați datele utilizând interogări și rapoarte.
Pregătiți o infrastructură de gestionare, incluzând configurarea limitelor, grupurilor de granițe și descoperirea resurselor și integrarea managementului dispozitivelor mobile cu Microsoft Exchange Server.
Implementați și gestionați clientul Configuration Manager.
Configurați, gestionați și monitorizați inventarul hardware și software și utilizați Asset Intelligence și contorizarea software-ului.
Identificați și configurați cea mai potrivită metodă de distribuire și gestionare a conținutului utilizat pentru implementări.
Distribuie, implementează și monitorizează aplicațiile pentru utilizatorii și sistemele gestionate.
Mențineți actualizări software pentru computerele pe care le gestionează Configuration Manager.
Implementați Protecția Endpoint pentru calculatoarele gestionate.
Gestionați elementele de configurare, liniile de bază și profilurile pentru a evalua și configura setările de conformitate și accesul la date pentru utilizatori și dispozitive.
Configurați o strategie de implementare a sistemului de operare utilizând Configuration Manager.
Gestionați și întrețineți un site Configuration Manager.

Modulul 1: Gestionarea calculatoarelor și dispozitivelor mobile din întreprindere

Acest modul descrie caracteristicile Managerului de configurare pe care le puteți utiliza pentru a efectua sarcini complexe de gestionare, inclusiv următoarele sarcini; Inventar hardware și software, gestionare aplicații, implementare sistem de operare, gestionare setări, gestionare actualizare software, depanare la distanță pentru clienți și protecție împotriva programelor malware. Managerul de configurare Microsoft System Center (Configuration Manager) oferă diverse funcții care vă pot ajuta să gestionați dispozitivele și utilizatorii atât la fața locului, cât și în cloud. Organizațiile care utilizează Configuration Manager află că pot oferi servicii IT mai eficiente în legătură cu implementarea software, gestionarea setărilor și gestionarea activelor. Acest modul vă prezintă caracteristicile principale, arhitectura și instrumentele de gestionare utilizate cu Configuration Manager. Acest modul oferă, de asemenea, o bază care se referă la toate celelalte caracteristici și sarcini de management discutate în modulele care urmează acesta.
Lecții
Prezentare generală a managementului sistemelor prin utilizarea de soluții de management al întreprinderii
Prezentare generală a arhitecturii Manager de configurare
Prezentare generală a instrumentelor administrative ale Configuration Manager
Instrumente pentru monitorizarea și depanarea unui site Configuration Manager
Laborator: Explorarea instrumentelor Configuration Manager
Căutare în consola Configuration Manager
Utilizarea Windows PowerShell cu Configuration Manager
Utilizarea Managerului de servicii Configuration Manager pentru gestionarea componentelor
Monitorizarea stării sitului și a componentelor
Verificați fișierele de jurnal utilizând instrumentul de urmărire Configuration Manager
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Explicați modul în care Configuration Manager abordează provocările sistemelor de gestionare și ale utilizatorilor din întreprinderea de astăzi.
Descrieți arhitectura Manager de configurare.
Descrieți instrumentele de gestionare pe care le utilizați pentru a efectua funcții administrative pentru Configuration Manager.
Descrieți instrumentele pe care le utilizați pentru a monitoriza și depana un site Configuration Manager.

Modulul 2: Analiza datelor utilizând interogări, rapoarte și CMPivot

Baza de date Microsoft System Center Configuration Manager stochează o cantitate mare de date despre resursele din mediul dvs. S-ar putea să nu doriți întotdeauna să efectuați toate sarcinile de management pe toate resursele simultan. Prin urmare, pentru a vă ajuta să localizați dispozitive sau obiecte de utilizator în mediul dvs. care îndeplinesc criterii specifice, puteți crea interogări. Apoi, puteți utiliza aceste interogări pentru a crea colecții sau pentru a găsi informații suplimentare despre resurse specifice. Acest modul descrie interogări și metode de creare și rulare a acestora. În plus față de întrebări, puteți rula rapoarte pentru a vizualiza diverse tipuri de informații legate de mediul dvs. Configuration Manager. Pentru a rula rapoartele Managerului de configurare, trebuie să instalați și să configurați un punct al serviciilor de raportare, pe care îl prezintă acest modul. Acest modul acoperă, de asemenea, CMPivot, care vă permite să colectați și să vizualizați date în timp real pe toate dispozitivele conectate din mediul dvs. Vă va permite să luați decizii în timp real.
Lecții
Introducere în întrebări
Configurarea serviciilor de raportare SQL Server
Analiza stării în timp real a unui dispozitiv utilizând CMPivot
Laborator: Crearea și rularea interogărilor
Crearea de interogări de date
Crearea de interogări subselect
Laborator: Configurarea SSRS
Configurarea unui punct al serviciilor de raportare
Laborator: Analiza stării în timp real a unui dispozitiv folosind CMPivot
Utilizarea CMPivot pentru a analiza starea curentă a dispozitivelor
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Creați și configurați interogări de date și mesaje de stare.
Configurați și gestionați serviciile de raportare Microsoft SQL Server (SSRS) și punctul de servicii de raportare.
Utilizați CMPivot pentru a interoga și a vizualiza starea în timp real a dispozitivelor conectate din mediul dvs.

Modulul 3: Pregătirea infrastructurii de gestionare a Configuration Manager

Puteți gestiona resursele calculatorului și ale utilizatorului într-un mediu Microsoft System Center Configuration Manager (Configuration Manager) numai atunci când Configuration Manager a descoperit aceste resurse și le-a atribuit unui site. În acest modul, veți afla despre limitele și grupurile de granițe care ajută la crearea de locații logice de rețea care conțin dispozitive de calculator pe care trebuie să le gestionați în infrastructura Configuration Manager. Puteți utiliza aceste configurații de delimitare pentru alocarea automată a site-ului și pentru a ajuta clienții să găsească conținut și servicii din sistemele de site asociate. Veți afla, de asemenea, despre procesele de descoperire pe care le puteți utiliza pentru a identifica calculatoarele, utilizatorii și infrastructura de rețea din mediul dvs. de rețea. Vei afla apoi despre colecțiile care acceptă grupări logice de resurse. Utilizați aceste grupări pentru sarcini de gestionare, cum ar fi direcționarea actualizărilor software, gestionarea implementărilor aplicațiilor sau implementarea setărilor de conformitate la resurse.
Lecții
Configurarea limitelor și a grupurilor de frontiere
Configurarea descoperirii resurselor
Organizarea resurselor folosind colecțiile dispozitivului și ale utilizatorilor
Laborator: Configurarea limitelor și descoperirea resurselor
Configurarea limitelor, a grupurilor de granițe și a relațiilor de decalaj
Configurarea metodelor de descoperire Active Directory
Laborator: Configurarea colecțiilor utilizatorilor și dispozitivelor
Crearea unei colecții de dispozitive
Crearea unei colecții de utilizatori
Configurarea unei ferestre de întreținere
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Configurați limitele și grupurile de delimitare.
Configurați descoperirea resurselor.
Organizați resurse folosind colecțiile dispozitivului și ale utilizatorilor.

Modulul 4: Implementarea și gestionarea clientului Configuration Manager

Puteți instala software-ul client Microsoft System Center Configuration Manager (Configuration Manager) pe dispozitivele bazate pe Windows, cum ar fi serverele, stațiile de lucru și laptopurile. Apoi, puteți gestiona aceste dispozitive și puteți efectua operațiuni precum raportarea informațiilor despre inventarul hardware și software, instalarea și actualizarea software-ului și configurarea setărilor necesare pentru conformitate. Configuration Manager oferă mai multe opțiuni pentru instalarea software-ului client. Acest modul explică sistemele și dispozitivele de operare acceptate, cerințele software și diferite metode de instalare a software-ului client. Acest modul descrie, de asemenea, unele dintre setările implicite și personalizate ale clientului pe care le puteți configura. După instalarea software-ului client, puteți configura setările clientului și controla modul în care diferitele componente ale clientului interacționează între dispozitivul gestionat și mediul Configuration Manager.
Lecții
Prezentare generală a clientului Configuration Manager
Implementarea clientului Configuration Manager
Configurarea și monitorizarea stării clientului
Gestionarea setărilor clientului și efectuarea operațiunilor de management
Laborator: implementarea software-ului client Microsoft System Center Configuration Manager
Pregătirea site-ului pentru instalarea clientului
Implementarea software-ului client Configuration Manager utilizând instalarea push client
Laborator: Configurarea și monitorizarea stării clientului
Configurarea și monitorizarea stării de sănătate a clientului
Laborator: gestionarea setărilor clientului
Configurarea setărilor clientului
Efectuarea operațiunilor de management
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Descrieți cerințele și considerațiile pentru instalarea software-ului client Configuration Manager.
Implementați software-ul client Configuration Manager.
Gestionați setările clientului Configuration Manager.

Modulul 5: Gestionarea inventarului pentru calculatoare și aplicații

Acest modul oferă o imagine de ansamblu a colectării stocurilor și explică modul în care puteți gestiona informațiile colectate. De asemenea, veți afla despre procesul de colectare a inventarului hardware și software, inițierea ciclurilor de inventar și inițierea și securizarea colectării stocurilor. Acest modul acoperă, de asemenea, utilizarea contorizării software pentru a monitoriza utilizarea programului, precum și configurarea și gestionarea Asset Intelligence.
Lecții
Prezentare generală a colectării stocurilor
Configurarea inventarului hardware și software
Gestionarea colectării stocurilor
Configurarea contorizării software-ului
Configurarea și gestionarea Active Intelligence
Laborator: Configurarea și gestionarea colectării stocurilor
Configurarea și gestionarea inventarului hardware
Laborator: Configurarea contorizării software-ului
Configurarea contorizării software-ului
Laborator: Configurarea și gestionarea inteligenței activelor
Pregătirea site-ului pentru Active Intelligence
Configurarea inteligenței activelor
Monitorizarea acordurilor de licență prin utilizarea Asset Intelligence
Vizualizarea rapoartelor Intelligence Asset
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Descrieți colecția de inventar.
Configurați și colectați inventarul hardware și software.
Gestionați colecția de inventar.
Configurați contorizarea software-ului.
Configurează informațiile despre active.

Modulul 6: Distribuirea și gestionarea conținutului utilizat pentru implementări

Clienții Microsoft System Center Configuration Manager (Configuration Manager) obțin conținut, cum ar fi pachete, aplicații, actualizări de software și chiar imagini ale sistemului de operare, dintr-o infrastructură de conținut formată din puncte de distribuție și surse de memorie cache peer. În acest modul, veți examina caracteristicile de distribuție și gestionare a conținutului, configurați punctele de distribuție și aflați cum să distribuiți și să monitorizați conținutul. De asemenea, veți efectua validarea conținutului și pregătirea conținutului.
Lecții
Pregătirea infrastructurii pentru gestionarea conținutului
Distribuirea și gestionarea conținutului pe punctele de distribuție
Laborator: distribuirea și gestionarea conținutului pentru implementări
Instalarea unui nou punct de distribuție
Gestionarea distribuției de conținut
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Pregătiți infrastructura pentru gestionarea conținutului.
Distribuie și gestionează conținutul pe punctele de distribuție.

Modulul 7: Implementarea și gestionarea aplicațiilor

În acest modul, veți afla despre metodele de creare, implementare și gestionare a aplicațiilor cu Configuration Manager. De asemenea, veți învăța să folosiți Software Center și Catalogul de aplicații pentru a instala aplicațiile disponibile. Veți afla despre gestionarea implementărilor pe aplicații neconvenționale. În plus, veți învăța să instalați aplicații Windows 10 și aplicații virtualizate.
Lecții
Prezentare generală a managementului aplicațiilor
Crearea de aplicații
Implementarea aplicațiilor
Gestionarea aplicațiilor
Implementarea aplicațiilor virtuale folosind System Center Configuration Manager (opțional)
Implementarea și gestionarea aplicațiilor din Windows Store
Laborator: Crearea și implementarea aplicațiilor
Crearea de aplicații cu cerințe
Implementarea aplicațiilor
Laborator: gestionarea supersedenței și eliminării aplicațiilor
Gestionarea supersedenței aplicației
Dezinstalarea aplicației Excel Viewer
Laborator: implementarea aplicațiilor virtuale prin utilizarea Managerului de configurare (opțional)
Implementarea aplicațiilor virtuale
Laborator: folosind Configuration Manager pentru a implementa aplicații din Windows Store
Configurarea suportului pentru reîncărcarea aplicațiilor din Windows Store
Configurarea unei aplicații Windows Store
Implementarea aplicațiilor Windows 10 pentru utilizatori
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Descrieți caracteristicile de gestionare a aplicațiilor din Configuration Manager.
Creați aplicații.
Implementați aplicații
Gestionați aplicațiile.
Configurați și implementați aplicații virtuale.
Configurați și implementați aplicațiile din Windows Store.

Modulul 8: Menținerea actualizărilor software pentru calculatoarele gestionate

Acest modul explică cum se utilizează funcția de actualizări software în Configuration Manager pentru a implementa un proces de gestionare end-to-end pentru sarcina complexă de identificare, implementare și monitorizare a actualizărilor software Microsoft și terțe pentru clienții Configuration Manager.
Lecții
Procesul de actualizări software
Pregătirea unui site Configuration Manager pentru actualizări software
Gestionarea actualizărilor software
Configurarea regulilor de implementare automată
Monitorizarea și depanarea actualizărilor software
Activarea actualizărilor terților
Laborator: Configurarea site-ului pentru actualizări software
Configurarea și sincronizarea punctului de actualizare software
Laborator: implementarea și gestionarea actualizărilor software
Determinarea conformității actualizării software
Implementarea actualizărilor software pentru clienți
Configurarea regulilor de implementare automată
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Descrieți cum se integrează funcția de actualizări software cu Configuration Manager.
Pregătiți site-ul Configuration Manager pentru actualizări software.
Gestionați actualizările software utilizând Configuration Manager.
Configurați regulile de implementare automată.
Monitorizați și depanați actualizările software.
Descrieți cum să activați actualizări ale terților.

Modulul 9: Implementarea Protecției Endpoint pentru PC-urile gestionate

Acest modul explică modul de utilizare a funcțiilor legate de securitate oferite de Configuration Manager pentru a ajuta la protejarea computerelor client împotriva amenințărilor malware și pentru a configura setările specifice pentru Windows Defender Firewall pentru clienți. Bazat pe funcționalitatea System Center Endpoint Protection (Protecția Endpoint), Protecția Endpoint în Configuration Manager acceptă implementarea, administrarea și monitorizarea politicilor antimalware, setările pentru Windows Fire Defender, politicile Windows Defender Application Guard, politicile Windows Defender Exploit Guard și aplicația Windows Defender Politici de control pe computerele client.
Lecții
Prezentare generală a Protecției Endpoint în Configuration Manager
Configurarea, implementarea și monitorizarea politicilor de protecție a punctelor finale
Configurarea și implementarea politicilor avansate de amenințare
Laborator: Implementarea protecției endpoint-ului Microsoft System Center
Configurarea setărilor punctului de protecție și a setărilor clientului
Configurarea și implementarea politicilor de protecție a punctelor finale
Monitorizarea protecției punctului final
Laborator: Implementarea politicilor avansate de amenințare
Crearea și implementarea de politici avansate de protecție împotriva amenințărilor
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Configurați Protecția Endpoint pentru a detecta și remedia malware și vulnerabilitățile de securitate.
Configurați, implementați și gestionați politicile de protecție a punctelor finale.
Configurați și implementați politici avansate de protecție împotriva amenințărilor.

Modulul 10: Gestionarea conformității și a accesului securizat la date

Multe organizații de întreprinderi necesită sisteme, cum ar fi servere, laptopuri, computere desktop și dispozitive mobile, pentru a satisface cerințele specifice de configurare și conformitate. Setările de conformitate în Configuration Manager pot juca un rol esențial în identificarea configurațiilor existente, în descoperirea sistemelor care au modificări adverse de configurare și în completarea automată a acestor setări atunci când este necesar. Setările de conformitate pot ajuta, de asemenea, să controleze modul în care utilizatorii gestionează și accesează datele din mediul rețelei de întreprindere. Pentru computerele care rulează Windows 8 și sisteme de operare mai noi, puteți gestiona date folosind redirecționarea folderului, fișierele offline și profilele de roaming. De asemenea, puteți controla accesul la date folosind profiluri de conexiune la distanță, profiluri de rețea privată virtuală (VPN), profiluri Wi-Fi și profiluri de certificat. Acest modul descrie setările de conformitate pe care le puteți gestiona utilizând Configuration Manager. Veți învăța să utilizați aceste setări pentru a menține cerințele de configurare și pentru a oferi acces securizat la date la resursele companiei.
Lecții
Prezentare generală a setărilor de conformitate
Configurarea setărilor de conformitate
Vizualizarea rezultatelor conformității
Gestionarea accesului la resurse și date
Laborator: gestionarea setărilor de conformitate
Gestionarea elementelor de bază și a liniilor de bază
Vizualizarea setărilor și rapoartelor de conformitate
Configurarea remedierii în setările de conformitate
Utilizarea informațiilor de conformitate pentru a crea colecții
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:

Descrieți caracteristicile setărilor de conformitate.
Configurați setările de conformitate.
Vizualizați rezultatele conformității.
Gestionați accesul la resurse și date.

Modulul 11: Gestionarea implementării sistemului de operare

Acest modul explică modul de utilizare a funcției de implementare a sistemului de operare în Configuration Manager pentru a crea imagini ale sistemului de operare pe care le puteți implementa pe computere neadministrate și pe cele gestionate de Configuration Manager. Există mai multe scenarii în care puteți implementa sisteme de operare folosind Configuration Manager, inclusiv atunci când lucrați cu sisteme noi sau când actualizați cele existente. Implementarea sistemului de operare folosește atât Configuration Manager, cât și componente Windows pentru a gestiona și livra imagini ale sistemului de operare. Puteți configura setările pe un computer de referință înainte de a captura o imagine a sistemului său de operare sau folosind secvențe de sarcini pe care le creează Configuration Manager după ce ați implementat imaginea pe un sistem țintă. Acest modul explică, de asemenea, modul de utilizare a Configuration Manager pentru a crea o strategie pentru implementarea sistemelor de operare. Și, de asemenea, explică și cum să gestionezi Windows ca serviciu. Acest modul explică modul de gestionare a Windows ca serviciu.
Lecții
O imagine de ansamblu a implementării sistemului de operare
Pregătirea unui site pentru implementarea sistemului de operare
Implementarea unui sistem de operare
Gestionarea Windows ca serviciu
Laborator: Pregătirea unui site pentru operarea implementării sistemelor
Gestionarea rolurilor de sistem de site utilizate pentru a sprijini implementarea sistemului de operare
Gestionarea pachetelor pentru a sprijini implementarea sistemului de operare
Laborator: implementarea imaginilor de sistem de operare pentru instalații metalice goale
Pregătirea imaginii sistemului de operare
Crearea unei secvențe de sarcini pentru a implementa o imagine
Implementarea unei imagini

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:

Descrieți terminologia, componentele și scenariile utilizate pentru implementarea sistemelor de operare utilizând Configuration Manager.
Pregătiți un site pentru desfășurarea sistemului de operare.
Implementați o imagine a sistemului de operare.
Descrieți cum să gestionați Windows ca serviciu.

Modulul 12: Gestionarea și menținerea unui site Configuration Manager

Acest modul descrie administrarea bazată pe roluri, Instrumentele la distanță și sarcinile de întreținere a site-ului pe care le puteți gestiona utilizând Configuration Manager. Acest modul descrie, de asemenea, modul de copiere de rezervă și recuperarea unui sistem de site-ul Configuration Manager și cum se utilizează recomandările de la Management Insights pentru a simplifica administrarea.
Lecții
Configurarea administrării bazate pe roluri
Configurarea instrumentelor la distanță
Prezentare generală a întreținerii site-ului Configuration Manager și Management Insights
Copie de rezervă și recuperare a unui site Configuration Manager
Actualizarea infrastructurii Managerului de configurare
Laborator: Configurarea administrării bazate pe roluri
Configurarea unui nou domeniu pentru administratorii Toronto
Configurarea unui nou utilizator administrativ
Laborator: Configurarea instrumentelor la distanță
Configurarea setărilor și a permisiunilor clientului Instrumente la distanță
Gestionarea desktop-urilor cu ajutorul telecomenzii
Laborator: Menținerea unui site Configuration Manager
Configurarea sarcinilor de întreținere în Configuration Manager
Configurarea activității Backup Site Server
Recuperarea unui site dintr-o copie de rezervă

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:

Configurați administrarea bazată pe roluri.
Configurați instrumentele de la distanță pentru a sprijini activitatea clientului.
Identificați activitățile de întreținere a site-ului Configuration Manager.
Faceți o copie de siguranță și recuperați un site Configuration Manager.
Utilizați Actualizări și Service pentru a instala actualizări la infrastructura Configuration Manager.

    Call Now Button