MOC 20778B Analyzing Data with Power BI

Scopul principal al acestui curs este acela de a oferi participantilor o bună înțelegere a analizei datelor folosind Microsoft Power BI. In cadrul acestui curs veti invata sa creati vizualuri folosind acest serviciu, veti invata cum puteti exploata rapid si inteligent complexitatea serviciului Power BI și depsre aplicația mobilă Power BI.

Inscrie-te folosind formularul de mai jos! Contacteaza-ne daca ai nevoie de mai multe informatii
0728 ADVICE sau office@itadviser.ro
  • Pret 500€
  • Durata 24 ore
  • Nivel Avansat
  • Cursanti 10
  • Limba curs Engleza/Romana
  • Examen Microsoft Exam
  • Certificare MCSE Business Intelligence

Detalii curs Interogari SQL Server – Querying Data with Transact SQL

Profilul publicului

La curs vor participa profesionisti IT care au intre sarcinile zilnice crearea de rapoarte SQL Server si sunt interesați de metode alternative de prezentare a datelor.

După finalizarea acestui curs, veti putea sa:

Exploatati productiv intreaga suita de produse Power BI.
Va conectati la surse de date și sa optimizați modelele de date.
Formați și combinați date din diferite surse.
Modelati date.
Creați rapoarte și gestionați soluții.
Integrati API-ul dezvoltatorului Power BI in orice dezvoltare software curenta.
Exploatati eficient aplicația mobilă Power BI.

Modulul 1: Introducere în Self-Service BI

Business intelligence (BI) este un termen care a devenit din ce în ce mai frecvent în ultimii ani. Alături de big data, data mininig, analize predictive, știința datelor și data stewards, BI face parte acum din vocabularul de business. O mare parte a impulsului din spatele acestui lucru este reprezentata de nevoia  organizațiilor de a face față unor seturi de date în continuă creștere. Acum este normal să existe baze de date care conțin milioane de rânduri, care necesită gigabytes, terabytes sau chiar petabytes ca spațiu de stocare. Datele nu mai sunt limitate la o cameră de server locală – sunt găzduite în cloud, fluxurile sunt preluate de la furnizori terți, seturi de date publice sunt disponibile gratuit și interacțiunile cu social media generează seturi de date în continuă extindere. Raportarea și analiza nu reprezintă cu siguranță un concept nou pentru afaceri, dar diferența dintre modul în care se face analiza datelor astăzi în comparație cu acum cinci sau zece ani, este imensă. În zilele noastre, organizațiile au nevoie de BI pentru a vedea nu numai ce s-a făcut în trecut, cat si din ceea ce urmează. Acum există o cantitate copleșitoare de date care trebuie colectate și compuse în rapoarte. Există, de asemenea, o nevoie din ce în ce mai mare de date pentru a oferi numere la zi, astfel încât afacerile să poată reacționa mai repede la schimbările tendințelor din diferite piețe și industrii. Acele companii care pot reacționa rapid și pot prezice tendințe pe termen scurt pentru a furniza produse și servicii acolo unde există cererea consumatorilor, au cele mai mari șanse de supraviețuire în lumea noastră modernă și extrem de competitivă. Odată cu creșterea volumului de date, există o nevoie din ce în ce mai mare de analiști de date care sa poata prelua aceste date gaseasca punctele critice într-o multitudine de informații.

Lecții

Introducere în Business Intelligence
Introducere în analiza datelor
Introducere în vizualizarea datelor
Prezentare generală a Self-Service BI
Considerații pentru Self-Service BI
Instrumente Microsoft pentru Self-Service BI
Laborator: explorarea unei soluții Enterprise BI
Vizualizarea rapoartelor
Crearea unui raport Power BI
Crearea unui tablou de bord Power BI

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:

Descrieți tendințele în BI.
Descrieți procesul de analiză a datelor în Power BI.
Utilizați vizualizările cheie din Power BI.
Descrieți motivul pentru Self-Service BI.
Descrieți considerentele pentru Self-Service BI.
Înțelegeți cum puteți utiliza produsele Microsoft pentru a implementa o soluție BI.

Modulul 2: Introducere in Power BI

Intelligence Business Intelligence (BI) a crescut rapid în popularitate datorită capacității sale de a permite utilizatorilor să genereze rapoarte cu usurinta, să proceseze date, să efectueze analize și multe altele, fără a fi nevoie să depindă de un dezvoltator de raport. Tendința de Self Service BI este determinată de angajamentul Microsoft de a îmbunătăți Excel și Power BI, ambele produse înregistrând numeroase îmbunătățiri în ultimii ani. Cu toate acestea, în ciuda faptului că Microsoft permite o analiză mai profundă a datelor cu cele patru instrumente recent adăugate in Excel – Power Pivot, Power View, Power Query și Power Map – acestea nu sunt complet integrate în interfața Excel. În schimb, ele există în ferestre separate. Adăugand acestor facilitati complexitatea publicării în SharePoint pentru a partaja rapoarte cu colegii, totul devine un efort consumator de timp. Utilizarea Power BI elimină complicațiile și barierele cu o simplă interfață de utilizator integrată și are capacitatea de a publica rapid fie pe un portal bazat pe cloud, fie pe un portal on-premise pentru a partaja rapoartele cu ușurință. Acest modul va face cunostinta cu Power BI și explorează caracteristicile care permit crearea și publicarea rapidă a vizualizărilor sofisticate de date.

Lecții

Power BI
Serviciul Power BI
Laborator: Crearea unui tablou de bord Power BI
Conectarea la datele Power BI
Creați un tablou de bord Power BI

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:

Dezvoltați rapoarte utilizând aplicația Power BI Desktop.
Utilizați elementele de raport pentru a crea tablouri de bord pe portalul Power BI.
Înțelegeți componentele serviciului Power BI, inclusiv gestionarea licențelor și a chiriașilor.

Modulul 3: Datele din Power Bi

Power BI oferă o abordare simplă pentru crearea de rapoarte și posibilitatea de a crea și partaja tablouri de bord fără dependență de un dezvoltator de rapoarte sau necesitatea unui Microsoft SharePoint. Microsoft Excel a fost mult timp instrumentul ales pentru analiștii de date care lucrează într-un stil de autoservire. Cu toate acestea, Excel nu oferă o modalitate rapidă și ușoară de a partaja rapoarte fără utilizarea SharePoint sau fara crearea a mai multor copii de foi de calcul care devin rapid neactualizate sau care sa existe în afara sursei. În ultimii ani, o multime de instrumente de analiza au fost adăugate in Excel: Power View, Power Query (cunoscut sub numele de Get & Transform in Excel 2016) și Power Pivot. Power BI aduce o mare parte din această putere de analiza a datelor – folosita pana acum predominant in Excel- într-un mediu integrat, sub forma Power BI Desktop. Anterior, utilizatorii Excel au fost deranjați de nevoia de a face tranziția între diferitele sale instrumente de analiza, acum Power BI Desktop reunește instrumentele acestea. Aceasta înseamnă că Power BI devine rapid o alegere evidentă pentru analiza și partajarea datelor. Cu toate acestea, probabil că analiștii vor continua să lucreze cu Excel pentru inca o perioada de timp. De precizat este si faptul ca Power BI colaborează cu usurinta cu Excel și cu multe alte surse de date. Cand vorbim despre Power BI, practic, avem in vedere o capacitate de a crea rapoarte foarte rapid, folosind date dintr-o combinație de surse! Acesta este marele avantaj al folosirii Power BI in comparatie cu toate celelalte solutii similare.

Lecții

Utilizarea Excel ca sursă de date pentru Power BI
Modelul de date Power BI
Utilizarea bazelor de date ca sursă de date pentru Power BI
Serviciul Power BI
Laborator: importul datelor în Power BI
Importarea fișierelor Excel în Power BI
Vizualizarea rapoartelor din fișiere Excel

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:

Descrieți modelul de date și știți cum să vă optimizați datele din cadrul modelului.
Conectați-vă la fișiere Excel și importați datele.
Utilizați baze de date SQL Server locale și cloud ca surse de date, cu conectorul de date R script.
Profitați de caracteristicile serviciului Power BI.
Utilizați Q&A pentru a pune întrebări în limbajul natural de interogare și pentru a crea aplicații.

Modulul 4: Formarea și combinarea datelor

Power BI Desktop reprezinta o soluție self-service pentru crearea de rapoarte vizuale, interactive și tablouri de bord. Utilizatorii se pot conecta la o mare varietate de surse de date, combinând date din baze de date locale, furnizori de software ca soluție (SaaS), servicii bazate pe cloud și fișiere locale, cum ar fi Microsoft Excel, într-un singur raport. Frumusețea rapoartelor și tablourilor de bord Power BI este capacitatea de a crea rapid rapoarte pentru a prezenta aceste date, astfel încât să poată fi citită instantaneu – cu clustere, evidențe și modele din date scoase la lumină vizual. Pentru a realiza acest lucru, fiecare raport trebuie să aibă un set de date cuprinzând tabele și coloane care sunt gata să fie adăugate direct în vizualizări. Datele trebuie să fie formatate pentru valute relevante, numerele ar trebui să aibă zecimale corecte, coloane și măsuri suplimentare ar putea fi necesare, iar datele ar trebui să fie combinate din mai multe tabele. Cu Power BI Desktop, puteți face toate acestea, cu instrumente puternice, încorporate pentru modelarea datelor. Acest modul introduce instrumentele disponibile pentru pregătirea datelor dvs. și transformarea acestora într-un formular gata de raportare.

Lecții
Interogări Power Bi Desktop
Configurarea datelor
Combinarea datelor
Laborator: modelarea și combinarea datelor
Formați datele de putere BI
Combinați datele despre puterea BI
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:
Efectuați o serie de activități de editare a interogărilor în Power BI.
Formați date, utilizând formatarea și transformările.
Combinați datele împreună din tabelele din setul dvs. de date.

Modulul 5: Date de modelare

Microsoft Power BI își pune amprenta în lumea Self-Service BI – deoarece poate crea rapid rapoarte uimitoare vizual, interactive și tablouri de bord. Power BI va oferă o modalitate simplă de a combina date dintr-o gamă largă de surse într-un singur set de date pentru ca apoi sa lucrați cu aceste date si sa creati rapoarte coerente. Acest modul va conduce în spatele scenei vizualizărilor și explorează tehnicile și caracteristicile oferite de Power BI pentru a vă modela și îmbunătăți datele. Cu crearea de relații automate, o vastă bibliotecă de funcții DAX și posibilitatea de a adăuga rapid coloane, tabele și măsuri calculate, veți vedea cum Power BI creează rapoarte atractive, în timp ce vă ajută să găsiți informații ascunse despre date.

Lecții

Relaţii
Intrebari DAX
Calcule și măsuri
Laborator: Date de modelare
Creați relații
Calcule

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:

Descrieți relațiile dintre tabelele de date.
Înțelegeți sintaxa DAX și utilizați funcțiile DAX pentru a vă îmbunătăți setul de date.
Creați coloane calculate, tabele calculate și măsuri.

Modulul 6: Vizualizări interactive de date

Self-Service BI devine din ce în ce mai popular în organizații. Această abordare permite utilizatorilor/oamenilor de business să acceseze datele corporative și să creeze și să partajeze rapoarte și indicatori de performanță cheie (KPI) fără dependență de un dezvoltator de raport dedicat. Utilizatorii pot folosi suita de instrumente Microsoft Power BI pentru a se conecta la o mare varietate de surse de date. Acestea includ principalele baze de date standard industriale, servicii bazate pe cloud-ul Microsoft – baza de date Microsoft Azure SQL, Azure Data Lake și Azure Machine Learning – alături de Microsoft Excel și alte fișiere, precum și furnizori de software ca serviciu (SaaS), cum ar fi Microsoft Bing, Facebook și MailChimp. Combinația de flexibilitate și capacitatea de a crea tablouri de bord interactive uimitoare din punct de vedere vizual face din Power BI o alegere evidentă pentru orice organizație care trebuie să ofere utilizatorilor săi o soluție de Self-Service BI.

Lecții

Crearea de rapoarte Power BI
Gestionarea unei soluții Power BI
Laborator: Crearea unui raport Power BI
Conectarea la datele Power BI
Construirea rapoartelor BI de putere
Crearea unui tablou de bord Power BI
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:
Utilizați Power BI Desktop pentru a crea vizualizări interactive de date.
Gestionați o soluție Power BI.

Modulul 7: Conectivitate directă

Serviciul Power BI acceptă conexiuni directe la baza de date SQL Azure, Azure SQL Data Warehouse, surse big data, cum ar fi Spark on Azure HDInsight și Servicii de analiză SQL Server. DirectQuery înseamnă că de fiecare dată când tăiați date sau adăugați un alt câmp la o vizualizare, o nouă interogare este emisă direct la sursa de date. Power BI funcționează cu modele SQL Server Analysis Services care rulează în mod multidimensional, astfel încât să puteți utiliza cuburi și modele OLAP în rapoarte și tablouri de bord. Acest serviciu de analiza a datelor nu este afectat dacă utilizați Power BI în cloud și o implementare locală a serviciilor de analiză SQL Server; gateway-ul de date local permite conexiuni live între cloud și serverele de date locale.

Lecții

Date cloud
Conectarea la serviciile de analiză
Laborator: conectivitate directă
Conexiuni directe la Power BI

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:
Utilizați conectivitatea directă Power BI pentru a accesa date în baza de date SQL Azure și Azure SQL Data Warehouse
Utilizați conectivitatea directă Power BI pentru a accesa date în surse mari de date, cum ar fi Hadoop.
Utilizați Power BI cu datele serviciilor de analiză SQL Server.
Utilizați modele de servicii de analiză care rulează în modul multidimensional.

Modulul 8: Dezvoltare software folosind Power BI

API-ul Power BI este un API bazat pe REST pe care dezvoltatorii de software il folosesc programatic pentru a accesa seturi de date, tabele și rânduri în Power BI. Utilizând acest API, împingeți datele dintr-o aplicație direct în Power BI și integrați vizualizările Power BI într-o aplicație. Puteți adăuga, de asemenea, imagini personalizate aplicațiilor dvs. și tablourilor de bord și rapoartelor Power BI. În acest modul, veți învăța cum să utilizați API-ul Power BI pentru a încorpora conținut în aplicațiile dvs. și cum să utilizați imagini personalizate în rapoartele dvs.

Lecții

API-ul Power BI
Vizualizate personalizate
Laborator: Utilizarea vizualizărilor Marketplace
Utilizarea unei vizualizări personalizate
După finalizarea acestui modul, studenții vor putea:
Descrieți API-ul Power BI Developer.
Enumerați pașii pentru crearea vizualizărilor personalizate.
Importați imagini personalizate în Power BI pentru a fi utilizate în rapoartele Power BI.

Modulul 9: Power BI Mobile

Aplicațiile mobile Power BI vă permit să accesați și să utilizați informațiile Power BI pe un dispozitiv mobil, inclusiv iOS (iPad, iPhone, iPod Touch, Apple Watch), telefon sau tabletă Android și dispozitive Windows 10. Aceasta înseamnă că, potențial, rapoartele Power BI și tablourile de bord Power BI create în Power BI Desktop și serviciul Power BI pot fi utilizate oriunde și oricând. Rapoartele Power BI și tablourile de bord sunt concepute pentru a funcționa pe un dispozitiv mobil fără modificări. Cu toate acestea, puteți crea, de asemenea, rapoarte optimizate specifice și machete de rapoarte pentru afișare pe dispozitive mobile. Aplicațiile mobile Power BI acceptă partajarea și adnotarea tablourilor de bord și puteți utiliza datele Power BI pe dispozitivele mobile chiar și atunci când nu sunteți conectat la o rețea. Alertele și notificările Power BI funcționează de asemenea prin serviciul Power BI, inclusiv pe dispozitivele mobile.

Lecții

Aplicații mobile Power BI
Utilizarea aplicației mobile BI BI

După finalizarea acestui modul, veti putea sa:
Creați tablouri de bord și rapoarte pentru dispozitive mobile.
Utilizați aplicația Power BI Mobile.

    Call Now Button